Tarina

mies

MIES,

Sinulla on kuolematon sielu. Sinä et koskaan lakkaa olemasta. On mietittävä, miten sinun käy – että sinun käy hyvin – koska se, miten sinun käy, ei pääty koskaan. Puhu tästä tavalla tai toisella. Tämä on kaikkea muuta kuin itsestäänselvä asia ihmisille tänä päivänä.

”Miten minun käy tämän elämän jälkeen” – se, että ihminen miettii tätä, on merkki tavallisesti siitä, että Jumala puhuttelee ja kutsuu. Usein Jumala puhuttelee juuri niin, että kuolema tulee lähelle ja ihmisessä herää taju siitä, että hänenkin on kuoltava ja se tuntuu pelottavalta. Ihminen ei useinkaan tajua, että kyse on Jumalan puhuttelusta. Kun ystäväsi miettii näitä asioita, olet tärkeällä paikalla. Tuo hänelle Jumalan sana, vedä häntä mukaan sinne, missä on Jumalan sana, ja kerro hänelle, että Jumala kutsuu sinua. Ehkä ystäväsi elää sitä aikaa, jota on totuttu sanomaan etsikkoajaksi. Ja ehkä kukaan ei kerro sitä hänelle, ellet sinä sitä tee.

Raamattu mukaan et ole ikuisuudessa jotakin aivan muuta kuin nyt. Olet kuolemankin jälkeen juuri sinä. Olet Jumalan teko ja Jumalan teko säilyy kuolemassakin. Se kertoo, miten arvokas sinä olet. Et ole kuoleman jälkeen jotakin kokonaan muuta. Tämä tekee asiasta myös vakavan: Tämä elämäni ei hautaudu kuolemassa jonnekin, minne kaikkien muidenkin elämä – jonnekin, mistä kukaan ei sitä kaiva esiin. Kuoleman jälkeen Jumala kutsuu minut eteensä ja kysyy: Mitä sinä elämässäsi maan päällä teit. Ja siihen minun vastava ja yksin, ei suuressa joukossa yhdessä toisten kanssa. Ja Jumala tuomitsee juuri minut ja minä tunnen sen, mitä Jumalan tuomiosta seuraa.

Vielä yksi asia: Ehkä olet joskus miettinyt, mitä se tarkoittaa, kun sanomme uskovamme ruumiin ylösnousemisen. Se tarkoittaa, että viimeisenä päivänä – kun Jeesus saapuu kirkkaudessaan – jokaiselle tapahtuu jotakin samaa, mitä tapahtui Jeesukselle pääsiäisaamuna. Sielut, jotka ovat odottaneet viimeistä päivää joko taivaassa tai kadotuksessa, pukeutuvat jälleen ruumiiseen, haudat tyhjenevät ja kaikki ihmiset ovat kokonaisuutena, sieluna ja ruumiina. Ne, joiden ruumiit ovat maassa hävinneet, saavat Jumalalta uuden ruumiin. Siinä uudessa luomakunnassa, jonka Jumala luo viimeisenä päivänä, ei siis elä henkinä, vaan siellä eletään ruumissa. Sekin kertoo, että elämä on jotakin hyvin samankaltaista kuin nyt. Kuitenkin se ero, ettei siinä ruumiissa, jonka Jumalan omat saavat, ole mitään vikaa, ei sairautta tai syntiä. Ja se onkin valtava ero. Tämä voi tuntua aivan uskomattomalta. Mutta haluatko ottaa sen riskin, että kaikki käy, kuten edellä on kuvattu.

Jos haluat keskustella, ota yhteyttä.